Steeds meer mensen vervangen hun gewone bed door een comfortabele boxspring. Een boxspring is duurder dan een gewoon bed, maar het bed brengt wel enkele interessante voordelen met zich mee. Weet jij niet zo goed wat de verschillen tussen boxsprings en gewone bedden precies zijn? Lees dan meer over de verschillen tussen deze bedden in dit artikel en je achterhaalt ook direct de voordelen van comfortabele boxsprings.

Verschil 1: boxsprings zijn compleet

Het eerste verschil tussen boxsprings en gewone bedden, is dat boxsprings compleet geleverd worden. Koop je dit bed, dan hoef je geen matras meer aan te schaffen. Het matras hoort namelijk bij het bed. Koop je een gewoon bed, dan krijg je alleen de constructie van het bed. Hier moet je vervolgens nog een matras in leggen.

Verschil 2: boxsprings ventileren beter

De meeste boxsprings ventileren beter dan gewone bedden. Dit komt omdat de matrassen van boxsprings meer lucht doorlaten dan de matrassen van veel standaard bedden. Je ligt niet alleen lekkerder op een matras dat beter ventileert, maar het matras blijft ook langer schoon en hygi├źnisch.

Verschil 3: boxsprings zijn eventueel verstelbaar

Daar komt nog bij dat boxsprings ook leverbaar zijn met verstelbare bodem. Dit betekent dat je het hoofdeinde of het voeteneinde van het bed omhoog en omlaag kunt zetten. In een gewoon bed kun je enkel plat liggen, maar boxsprings bieden je meer mogelijkheden om lekker te liggen. Hier kun je ook iets hoger gaan liggen met je bovenlichaam door het bed omhoog te zetten of juist je voeten wat hoger laten liggen. Overigens zijn er ook boxsprings die niet in hoogte verstelbaar zijn, dus let hier goed op bij het kopen van een nieuw bed.

Verschil 4: boxsprings kunnen verrijkt worden met een topmatras

Tot slot kunnen boxsprings ook verrijkt worden met een topmatras, ofwel een dun matras dat je op het bestaande matras van het bed legt. Hierdoor lig je niet alleen lekkerder, maar gaat het bed bovendien langer mee. Je kunt een topmatras ook op een gewoon matras in een gewoon bed leggen, maar hier is het matras niet voor gemaakt. Dit maakt het lastiger om een topmatras te vinden dat op jouw matras past, terwijl dit bij het zoeken van een topmatras voor boxsprings niet het geval is.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *