Het is natuurlijk heel erg vervelend als je rugklachten hebt, dit kan je dagelijkse leven behoorlijk in de weg staan. Nou zijn er wel verschillende mogelijkheden die de pijn kunnen verlichten, en een daarvan is de juiste matras. Er is niet één matras die wordt aangeraden bij rugklachten, maar voor elke soort rugpijn is er weer een ander matras geschikt. Het is dus belangrijk om je goed te laten voorlichten hierin.
 

Oorzaken van rugpijn

Vaak is de oorzaak van de rugpijn onbekend, het is niet duidelijk of dit nou komt door een verkeerde houding of door overbelasting. Ook is vaak een verkeerde matras de oorzaak van rugklachten. Wanneer je matras of bedbodem niet de juiste lichaamsondersteuning biedt, worden je rug en spieren alleen maar erger belast, in plaats van dat ze uitrusten. Een verkeerde slaaphouding kan ook de oorzaak zijn van rugklachten, maar ook hiervoor kun je met de juiste matras en bedbodem je rug op de juiste manier ondersteunen.
 

Slaaphoudingen

Het is belangrijk tijdens het slapen om in een ontspannen en natuurlijke houding te liggen. De meeste mensen slapen op hun zij, bij deze houding is het belangrijk dat de bekken en schouder in de matras kunnen wegzakken. De nek en de taille moeten juist ondersteund worden. Hiervoor is een matras met verschillende hardheden heel geschikt. Wanneer een matras te hard of te zacht is, zal je ruggengraat een verkeerde houding aannemen en dit zorgt dus weer voor irritaties. Er zijn meerdere boxsprings met een matras die ervoor zorgen dat je rug op de juiste manier wordt ondersteund. Een boxspring kun je aanschaffen bij De Been in Etten-Leur.
 

Nekklachten

Niet alleen rugklachten, maar ook nekklachten kunnen veel voorkomen bij een verkeerde slaaphouding. Een goed kussen kan dan veel verlichting geven, want het is natuurlijk heel vervelend om elke ochtend wakker te worden met schouder- of nekklachten. Een goed kussen ondersteunt je nek en niet je hoofd, hierdoor blijft je ruggengraat in de natuurlijke positie die hierboven ook al is genoemd. Hierbij maakt het nog wel uit of je een rug- of zijslaper bent, als rugslaper heb je namelijk minder volume nodig in je kussen dan als zijslaper. Als zijslaper heb je het meeste volume nodig om je ruggengraat in zijn natuurlijke houding te houden.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *