Je bent tot de conclusie gekomen dat het het beste is als je je boot verkoopt. Misschien omdat je een andere boot op het oog hebt of omdat je geen tijd meer hebt om de boot goed te onderhouden of er mee te varen. Dan is het inderdaad slim om afscheid te nemen van je boot en deze te verkopen. Maar je boot verkopen, hoe doe je dat precies? Het begint bij het verkoopklaar maken van je boot. Dit betekent dat je je boot van de beste kant laat zien. Alles moet opgeruimd zijn en de potentiële koper moet zien wat hij of zij zelf van de boot kan maken. We geven je een paar tips om je boot helemaal verkoopklaar te maken.

Ruim op!

Een van de belangrijkste aspecten in het verkoopklaar maken van je boot, is natuurlijk het opruimen. Nu is dit makkelijker gezegd dan gedaan! Het hoeft er namelijk niet volledig opgeruimd uit te zien; je potentiële kopers mogen echt wel zien dat er in geleefd wordt. Zorg allereerst voor een aansprekende en representatieve entree. De hal moet opgeruimd zijn; zorg dat er niet te veel schoenen staan en dat er maximaal 3 jassen hangen. Ook is het natuurlijk belangrijk dat, mocht je een toilet in je boot hebben, deze lekker ruikt.
In de “woonkamer” is het ook belangrijk dat alles opgeruimd is. Geen foto’s, post, speelgoed van kinderen of huisdieren. Zorg ervoor dat alle hoekjes goed belicht zijn; zo lijkt de ruimte ook groter. Is het meubilair wat verouderd, leuk dit dan op met een plaid of wat kussentjes, zodat dit er ook weer netjes uitziet. Dek bijvoorbeeld de tafel en zet wat bloemen neer; dit geeft de potentiële koper een beeld van hoe het eruit zou kunnen zien en hoe het is om deze boot te hebben. Het is natuurlijk ook belangrijk dat het dek er goed uitziet. Geef het nog even een lakje of ga er nog eens met de kwast overheen, zodat alles er stralend uitziet en er bijvoorbeeld geen afgebladderd verf meer is.

Een rondleiding geven

Als er potentiële kopers komen, geef je natuurlijk een rondleiding. Vertel hierbij uitgebreid wat er zo prettig is aan de ruimtes en bijvoorbeeld hoeveel licht er binnenkomt. Laat het beste van de boot zien, maar ook het beste van jezelf zien. Maak een vrolijk en spontaan praatje. Niet alleen je boot moet verkoopklaar zijn; ook jij! Vertel bijvoorbeeld een leuke anekdotes over de boot, waarmee je laat zien wat voor leuke tijd je beleeft met deze boot. Dan heb jij je boot binnen no-time verkocht!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *