Eind jaren 80 en 90 bouwden veel kinderen boomhutten. Er werd op de bouwplaatsen hout verzameld, bij de plaatselijke bouwmarkt werden een aantal spijkers gekocht en het gereedschap werd bij pa uit de garage gehaald. Wanneer er een geschikte boom was gevonden kon men gaan bouwen. Vooral in de jaren 90 waren boomhutten een echt hype. Helaas waren de plaatselijke ambtenaren en Staatsbosbeheer hier niet blij mee. Er werd steeds meer gecontroleerd, wat als gevolge had dat de meeste boomhutten afgebroken moesten worden. Doordat er bijna in geen enkele boom een boomhut mocht gebouwd worden, vloog de hype snel over. De laatste jaren ziet men dan ook bijna nergens meer een boomhut.

De boomhut als speelattribuut

Ondanks dat men nergens meer een boomhut ziet, is de boomhut nog niet helemaal vergeten. Steeds vaker ziet men boomhutten bij mensen in hun eigen tuin terug. Vaak worden deze boomhutten zelf ontworpen en gebouwd. Deze boomhutten worden dan gebruikt als speeltoestel of speelattribuut voor kinderen. Kinderen kunnen er dan lekker in spelen. De boomhutten worden op een dusdanige manier gemaakt dat het ook nog mooi staat in de tuin. Wilt u ook een boomhut kopen? Kijk dan op de website van boomhutten.org!

Steeds professioneler

Het is tegenwoordig niet meer nodig om een boomhut zelf te ontwerpen en te bouwen. Er zijn op dit moment een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bouwen van boomhutten. Deze bedrijven hebben een aantal vaste boomhut bouwpakketten die ze zo kunnen opbouwen bij de mensen thuis. Ook is het mogelijk om een boomhut te kopen en hem dan zelf op te bouwen. Er zijn tegenwoordig boomhutten te bestellen in verschillende soorten en maten. Het is zelf mogelijk om een boomhut op maat te laten bouwen. Voor de mensen die geen bomen of geen geschikte bomen in de tuin hebben is het mogelijk om een losse boomhut te bestellen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *