Boek drukken: Gemakkelijk en verrassend betaalbaar voor iedereen!

Een boek drukken is tegenwoordig een stuk gemakkelijker en toegankelijker dan een aantal jaren geleden. De techniek die wordt gebruikt bij het drukken van boeken is namelijk erg veranderd. Waar vroeger alle boekproducties op grote, traditionele offset drukpersen werden gedrukt, hebben deze offset drukpersen steeds meer plaatsgemaakt voor digitale printers. Veel mensen willen graag een boek laten drukken, maar denken nog dat het drukken van een boek een tijdrovende en kostbare klus is. Dit is een misvatting! Een boek drukken hoeft tegenwoordig helemaal niet meer (te) duur te zijn en is verrassend gemakkelijk en toegankelijk geworden!
 

Boek laten printen in plaats van drukken

Het printen van een boek heeft enkele grote voordelen ten opzichte van traditioneel boeken drukken. Digitaal printen is op kleinere oplages (tot ongeveer 250 boeken) een goedkopere optie. Door de lagere opstartkosten valt de stukprijs lager uit dan wanneer dit aantal boeken offset gedrukt zou worden. Ook kan digitaal drukwerk gepersonaliseerd worden. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld op iedere cover een variabel element gedrukt kan worden. Dit is onmogelijk bij offset drukken. Heeft u uw boeken zo snel mogelijk nodig? Dan is digitaal printen van uw boeken ook een perfecte oplossing. De doorlooptijd bij een digitale print is namelijk een stuk korter dan bij offset drukwerk.
Een nadeel van digitaal printen is dat er geen gebruikgemaakt kan worden van zogenaamde PMS-kleuren. Dit is vaak een vaste kleur uit een logo, huisstijl of beeldmerk, die keer op keer in precies dezelfde kleur gedrukt moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het rood van Coca Cola. Door kleurverschil in printen, kan die kleur rood op iedere ondergrond waarop het gedrukt wordt steeds verschillend uitvallen. Wanneer deze PMS-kleur offset wordt gedrukt, zal deze er altijd precies hetzelfde uitzien.
Voor iedere drukopdracht is er dus een geschikte productiemethode. Wat voor u de geschikte methode is, kan dus afhangen van wat voor u belangrijk is. Is het de prijs? Heeft u een kleine of juist een grote oplage boeken die u wilt laten drukken? Heeft u uw boeken snel nodig of wilt u uw boeken personaliseren? Maak voor uzelf een afweging of vraag advies aan een gespecialiseerde boeken drukkerij.

Uw boeken laten drukken door een specialist

Wilt u uw boeken laten drukken? Dan doet u er goed aan om te zoeken naar een echte boeken specialist. Er zijn erg veel (online) drukkerijen en partijen die het drukken van boeken aanbieden. Echter is boeken drukken een vak apart en zijn veel drukkerijen hier niet in gespecialiseerd. Helaas resulteert een te lage prijs bij zo’n drukkerij vaak ook in onvoldoende kwaliteit. Zoek dus naar een ├ęchte boeken specialist en laat u informeren over de mogelijkheden en kwaliteit. Vaak kunt u bij een echte boeken specialist langskomen om voorbeelden te bekijken en verschillende afwerkingsmogelijkheden te bespreken. Zo kunt u met een gerust hart uw boek drukken!
boek drukken

Door Dddo76

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *