De geur van vers gemalen koffie bonen, de hitte van de koffie machine en de geweldige smaak van goede koffie. Je zou verwachten dat dit alleen maar door echte baristas gezet kan worden. Ook zou je verwachten dat je dit nooit zelf zou kunnen doen. Echter kan je nu zelf ook barista worden! Lees snel verder om te weten te komen hoe je zelf een barista wordt!
 

Barista worden binnen drie uur

Je leest het inderdaad goed. Je kan nu binnen drie uur zelf al barista worden. Deze cursus leert je de basis principes en technieken. Op deze manier leer je dus al hoe je zelf goede koffie kunt zetten. Wanneer je klaar bent met deze cursus mag je je al barista noemen. Daarna kan je ook nog verschillende andere cursussen volgen. Deze verschillen echter wel in moeilijkheidsgraad.
 

Barista worden op hoger niveau

Nadat je je basis barista cursus hebt afgerond is het mogelijk om verschillende cursussen te volgen. Hiermee til je je koffie vaardigheden naar een hoger niveau. Een voorbeeld van een van deze cursussen is die van de zogeheten “latte art”. Hierbij leer je hoe je je melk perfect voor bereid, waarna je vervolgens figuren kan tekenen. Deze figuren zijn dan te zien in de melkschuimlaag in het kopje. Deze figuurtjes kunnen werkelijk alles zijn. De meest voorkomende zijn daarentegen hartjes en veertjes.
 

Barista worden onder begeleiding van professionals

Degene die de cursussen aanbieden zijn allerlei professionals op het gebied van koffie. je wordt dus onder de hoede genomen door echte meesters. Zij kunnen je dus alles heel goed bij brengen op het gebied van koffie. Deze professionals zijn in het bezit van de nodige certificaten. Hierdoor kunnen zij ook aantonen dat zij daadwerkelijk meester zijn. Na deze cursussen ben je misschien wel instaat om jezelf ook meester te noemen. In ieder geval ben je in staat om de lekkerste koffie te zetten. Zo haal je de beste koffie bij jou in huis.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *