Legionella is een gevaarlijke bacterie en zorgt nog steeds voor veel sterfgevallen. Het is dus een bacterie die als het ware een sluipmoordenaar is. De vraag is allen wel: hoe ontstaat het en is er legionellabestrijding? In dit artikel wordt behandeld wat legionella precies is en waar het vandaan komt en hoe je er van af komt.
 

Legionellabestrijding begint bij weten waar het vandaan komt

Legionella is ten eerste een bacterie die ontstaat in (drink)water. Het komt niet voor in water dat vaak in beweging is. Echter komt het wel voor bij stilstaand water. Vaak begint het bij water dat stilstaat en ook vaak dat opgewarmd is (geweest). In dit water zakt allerlei microbiologisch afval naar de bodem. Dit afval wordt ook wel biofilm genoemd. Het zogenaamde biofilm vormt de ideale voeding voor verschillende bacteri├źn. Dus ook voor de legionella bacterie. Vanuit deze voedingsbodem is de bacterie in staat zich snel te verspreiden.
 

Legionellabestrijding is essentieel tegen de bacterie

Wanneer de bacterie geconstateerd wordt is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Dan kan de ergste schade misschien nog voorkomen worden. Wanneer het nodig is dan moet dit wel door specialisten gedaan worden. Een bedrijf in regio Rotterdam is gespecialiseerd. Zij zijn gespecialiseerd op het bestrijden van legionella en andere ziekteverwekkers. Doordat zij al jarenlange ervaring hebben weten zij precies hoe zij moeten werken. Ze moeten het rustig aan doen want het verwijderen van de bacterie is een precisie klus. Er mag namelijk echt geen bacterie meer achter blijven. Het gevolg hiervan kan zijn dat de bacterie weer terug komt en weer de zelfde voeding gebruikt. Het bedrijf heeft ook ervaring met meerdere soorten plekken. Zo worden zij bijvoorbeeld door loodgieters, installatiebedrijven, adviesbureaus betrokken. Ook worden zij door verzorgingstehuizen en ziekenhuizen gevraagd om de bacterie te verwijderen. Dit laat zien dat zij op verschillende velden ervaring hebben.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *