Je staat er misschien niet zo bij stil, maar parkeergarages zijn erg goed beveiligde plekken. Vooral als je ‘s avonds laat nog je auto op moet halen en de garage is bijna helemaal leeg, kan het er een beetje angstaanjagend en mysterieus uit zien. Toch is dit best een veilige plek. Niet in de eerste plaats omdat er bijna altijd iemand bij de uitgang aanwezig is, maar ook door het camerasysteem. In veel steden is het druk en zijn de parkeerplekken schaars, laat staan gratis. Parkeren in een parkeergarage is ook niet gratis, maar het is wel een ideale mogelijkheid om je auto neer te zetten. Je moet er wel voor betalen, maar vaak zit je dan op een perfecte plek en ben je snel in de binnenstad, klaar om een dagje te winkelen. Om te voorkomen dat mensen een parkeergarage uitrijden zonder te betalen, zijn er veel maatregelen genomen.
 

Beveiligingen

De beveiliging begint al bij het binnenrijden. Het wordt door sommige mensen echt vervloekt. Het spoorboompje waar je voor stil moet staan. Het is de kunst om je auto dichtbij te krijgen zonder dat je spiegel wordt geramd en dat jij op een comfortabele manier de knop in kan drukken voor een kaartje. Helaas is de werkelijkheid vaak anders en staan we er te ver vanaf, waardoor het alles behalve makkelijk wordt om dat kaartje te bemachtigen. Eenmaal in de parkeergarage parkeer jij je auto. De camera’s hangen overal, zodat er geen blinde vlekken ontstaan en de gehele garage goed in het zicht is. De beelden worden allemaal bekeken door de beveiliger. Hij of zij zit in het hokje dat vaak bij de uitgang staat. Daar controleren ze of iedereen betaalt en of er geen opmerkelijke dingen gebeuren in de garage. Zij helpen tevens de mensen die problemen hebben met in en uitrijden of als ze het kaartje kwijt zijn. Wil je de garage uitrijden, dan moet je eerst het kaartje betalen bij de desbetreffende betaalautomaten. Zorg dus dat jij je kaartje altijd goed bewaard. Vervolgens moet je de garage weer uitrijden en wederom naar het slagboompje. Daar worden je rijkunsten weer op de proef gesteld. Je stopt het kaartje in de automaat, deze controleert of het betaald is en je kunt verder rijden. Je hebt 24 uurs garages, maar ook parkeergarages waar je na een bepaalde tijd niet meer naar binnen kunt. Vaak wordt een parkeergarage dan middels een hekwerk afgesloten.
 

Veiligheid

Ondanks dat garages er een beetje griezelig uit kunnen zien, zijn ze eigenlijk erg goed beveiligd. Het is het beeld dat we hebben door alle films waar er altijd wat gebeurt in een verlaten parkeergarage. De volgende keer moet jij je gewoon bedenken dat het nergens voor nodig is.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *