Beleggen met het oog op succes hebben is helaas geen kinderspel en het vergt actie en spanning. Mensen die denken dat ze door beleggen in één mum rijk worden, zijn helaas eraan voor de moeite. Als je echt succesvol wilt worden in het beleggen van aandelen en obligaties dan zul je toch een heleboel regels moeten volgen die je op weg kunnen helpen naar de top. In dit artikel worden een paar tips meegegeven die de echte belegger nog niet kende.
Beleggingstips voor beleggen en daytraden

Beleggen op de AEX

Het is net zoals op de bus. Hoe minder volk erop zit, hoe sneller ze doorrijdt. Dit geldt ook voor de beurs. Neem het volgende voorbeeld: mensen die twee% verdienen zijn er achtennegentig die er aan verliezen. De AEX stond in 2000 rond de 700 punten. Iedereen was er erover eens dat de AEX nog zou verder stijgen en dat er een gouden eeuw zou aanbreken. Helaas gebeurde dit niet en de AEX zakte verder tot ze nog maar op 200 punten stond. Sinds een paar jaar geleden is de AEX gestegen naar de 150 punten en staat er ongeveer op de 350 punten. Beleggen is dus een bezigheid van jaren wil je winsten zien in de portefeuille.

De trend is jouw vriend

Een veelgehoorde Engelse uitdrukking en ze klopt ook nog. Als je aandelen in het oog wilt houden, moet je jezelf afvragen of het niet zinvol is om ermee in te investeren. Hoe meer mensen happen op een bepaald aandeel van een bepaald bedrijf hoe meer het opbrengt. Als een uiteindelijke aandeel blijft stijgen, kijk dan of je even kunt meeliften om succes te boeken. Denk eraan beleggen blijft een risico. Het is dus nooit zeker dat je uiteindelijk zult kunnen meeprofiteren van de winsten die er gemaakt worden.

Langzame stijging, dus een snelle daling

In de afgelopen tien jaren is de aardestijging gemiddeld gestegen met zo’n kleine 6%. Er is zelfs een tijd geweest dat de aandelen niet meer stegen en alles bleef hangen rond het gemiddelde. Vaak genoeg zien beleggers dan ineens de zogeheten downtrend. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Ahold. Na een boekhoudschandaal zag het bedrijf de hele beurskoers verdampen op slechts enkele dagen. Het bedrijf had met man en macht gewerkt om de top te kunnen bereiken en enkele dagen erna waren de aandelen niet meer waard dan maar een paar euro.

Meer winst met opties

Als je slim beleggen wilt en snel wilt beleggen moet je dit doen door middel van het hefboomsysteem. Je investeert in een aandeel, maar via een hefboom zal je meer winst eruit halen dan als je geïnvesteerd had zonder hefboom. Een fantastische en erkende truc die je helpt.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *