Elk jaar of elk kwartaal is het weer zo ver: De belasting aangiften. Het blijft een vervelende bezigheid, waar u elke keer weer veel tijd aan kwijt bent. Dit is echter niet nodig. De Bruijn & Partners helpen u met het doen van de aangifte.
Iedereen moet de belasting aangiften doen, zowel particulier als zakelijk. Het verschilt over welke belasting u aangifte moet doen. Als particulier dient u jaarlijks de inkomstenbelasting in te vullen. Deze staat gelukkig al grotendeels voor u klaar.
Op zakelijk gebied dient u over de volgende belastingen aangifte te doen:

  • Inkomstenbelasting
  • Omzetbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Dividendbelasting

Inkomstbelasting

Inkomstenbelasting aangifte is bij een B.V. zo geregeld. Voor een V.O.F. en eenmanszaak duurt dit wat langer. Omdat de Belastingdienst geen idee heeft van wat u verdient, willen zij meer informatie. Naast de normale gegevens dient u ook een balans en resultatenrekening aan te geven.

Omzetbelasting

De omzetbelasting wordt opgesteld op basis van de administratie van het desbetreffende jaar. Wanneer u de administratie uit handen heeft gegeven, zal De Bruijn & Partners de aangifte van uw omzetbelasting opstellen.

Vennootschapsbelasting

De vennootschapsbelasting wordt genomen over de winst van vennootschappen. Dit zijn de besloten vennootschappen, naamloze vennootschappen en coöperaties. Hier gelden echter wel een paar uitzonderingen op, bijvoorbeeld voor de organisatie van een evenement.

Dividendbelasting

Wanneer u winst uitkeert aan aandeelhouders, wordt dit dividend genoemd. Over deze uitkering moet belasting betaalt worden: de dividendbelasting. Als algemeen tarief voor dividendbelasting wordt 15% genomen. Als particulier kunt u dividend ontvangen. Wordt over het uitgekeerde dividend belasting ingehouden.
De belasting aangiften kan een grijs gebied zijn. Laat u daarom altijd goed informeren, want het maken van fouten kan u veel geld kosten. U kunt De Bruijn & Partners inschakelen voor ondersteuning bij de aangifte, of de aangifte compleet uit handen geven. Op deze manier hoeft u uzelf nergens meer zorgen over te maken en wordt alles geregeld.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *