Als je van plan bent om een hypotheek oversluiten dan zal je daar vast en zeker een goede reden voor hebben. Waarschijnlijk doe je dit omdat je veel goedkoper zou zijn in bepaalde omstandigheden dan de oude rente gewoon door te betalen. Namelijk de hypotheekrente is dan vele malen lager dan de rente bij de huidige hypotheek. Welke punten houdt dat nu juist in? Houd er in ieder geval rekening mee dat je een boeterente moet gaan betalen aan de aanbieder van de oude hypotheek omdat hij verwacht had die rente nog te krijgen, omdat die rente wegvalt, kom je niet onderuit aan een boeterente.

Wanneer is het voor mij interessant om over te sluiten?

Het enige waarvoor het echt interessant is als de rente op dat moment heel laag staat. Vanaf het moment dat de rente terug gaat stijgen, kiezen veel mensen ervoor om de hypotheek over te sluiten omdat ze goedkoper zijn met de boeterente dan de hypotheek te blijven doorbetalen. Als je bij je huidige aanbieder een rentekorting hebt gekregen, ook wel gekend onder de naam instaprente dan is het het moment om over te sluiten.

Welke gegevens zijn belangrijk?

Voordat je gaat kiezen is het belangrijk om zeker te weten als het voordeliger zou zijn of niet. Als je toch zeker bent, is het aangeraden om een afspraak te maken met een hypotheekadviseur die je tot in de puntjes uit kan leggen of het interessant zou zijn of niet. De gegevens die van essentieel belang zijn, zijn gewoonlijk: de postcode, je bruto jaarinkomen, leeftijd en natuurlijk de burgerlijke staat waarin je verkeert. Uiteraard is de woningaarde ook belangrijk, net als de huidige hypotheek die nog lopende is. Verder wordt er ook van je verwacht dat je gegevens mee hebt zoals of je geld leent bij de bank, en uit hoeveel delen deze lening bestaat. Als je deze bij de hand hebt, is het gemakkelijker voor de adviseur om je hierin meer uitleg te geven.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *