De kunstkerstboom wint steeds meer terrein in Nederland. Logisch, want het is in veel opzichten een veel beter alternatief voor de echte kerstboom. Door de ontwikkelingen van de laatste jaren zijn kunstbomen vaak niet eens meer van echt te onderscheiden. Vaak zijn ze zelfs een stuk mooier dan een echte boom.

Houdbaar

Eenmaal een kunstkerstboom aangeschaft gaat de boom voor vele jaren mee. Je schroeft hem uit elkaar en het jaar erop staat hij weer net zo mooi te stralen in de huiskamer. Dit in tegenstelling tot een echte boom. Je mag blij zijn als hij voor de jaarwisseling niet al zijn naalden verloren heeft. Met een kunstboom zul je dit probleem natuurlijk niet ondervinden.

Milieuvriendelijk

Mocht je nog niet overtuigd zijn van het visuele aspect, misschien dat het milieuaspect je kan overtuigen. De productie en vooral de transportkosten maken een echte kerstboom tot een kostbaar product. Denk aan de uitstoot van de vrachtwagens die deze bomen jaar na jaar moeten vervoeren. Elke keer als je opnieuw je kunstboom van de zolder haalt bespaar je deze kosten en vervuiling uit.

Brandveiligheid

Een kunstboom is ook nog eens een stuk veiliger van een echte boom. Kunstbomen zijn vaak zo gemaakt en behandeld dat ze niet helemaal zullen afbranden, mochten ze met een vlammetje in aanraken komen. Een echte boom daarentegen kan bij blootstelling aan een kleine vlam geheel ontbranden met alle gevolgen van dien. Per jaar zorgt dit nog altijd voor een flink aantal huisbranden. Dit is met een kunstkerstboom dus makkelijk te voorkomen.

Portemonnee

Doe je het niet voor de veiligheid of het milieu, doe het dan voor je eigen portemonnee. Een kunstboom kost gemiddeld zo rond de twee tot drie keer zo veel als een echte boom. Die echte boom zul je echter na één keer weg moeten gooien. De kunstkerstboom kan tot in lengte van jaren mee. Vanaf het derde jaar bespaar je dus elke keer de kosten van een echte kerstboom uit. Bedenk eens wat voor feestmaal je voor je dit geld kan kopen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *