Heb je meer motivatie nodig om af te vallen? Begin een afvalrace met iemand die je kent of via het internet. Het kan handig zijn om iemand uit te lokken voor een afvalrace. Je krijgt meer stimulans wanneer je een ander uitnodigt voor een afvalrace. Dit komt doordat anderen precies kunnen inzien hoe je ervoor staat en wat je progressie. Het is in de natuur van de mens om dan meer strijd te kunnen leveren. Je wilt jezelf toch niet laten kennen? Dit bezorgt je vernieuwde motivatie voor het afvallen en meestal kun je dan net dat stapje extra zetten.

Doelen stellen voor de afvalrace

Stel realistische en haalbare doelen bij het afvallen zodat je niet teleurgesteld raakt. Een goede doelstelling is bijvoorbeeld twee kilo afvallen in 30 dagen. Dat is voor de meeste mensen een haalbaar doel. Wanneer je dertig kilo gewicht wilt verliezen in drie maanden tijd dan is dit geen haalbaar doel voor de meeste mensen. Als je onrealistische doelstellingen stelt dan kun je ervan uitgaan dat je jezelf een keer teleurstelt. Het is beter om haalbare doelen te stellen, ook al zijn deze makkelijker te behalen.

Dagboek bijhouden

Een dagboek bijhouden met wat je per dag naar binnen werkt is raadzaam als je wilt afvallen. Je krijgt door het dagboek een uitstekend overzicht met gegevens over wanneer je eet en wat je eet. Je kunt hiermee snel analyseren waar het niet goed gaat met de voeding voor als het niet gaat zoals gewenst. Aan de hand van de analyse is het mogelijk om aanpassingen door te voeren zodat je wederom vooruitgang boekt.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *