Een sterfgeval in de familie is altijd een emotionele gebeurtenis. Niet alleen voor volwassenen is er sprake van heel veel verdriet en rouw, rouwverwerking bij een kind is ook belangrijk. De vraag is dan hoe gaan ze ermee om? Rouwverwerking is bij het ene kind anders dan bij het andere kind. De een uit zijn gevoelens door heel verdrietig te zijn en erover te praten terwijl andere kinderen stilletjes in een hoekje gaan zitten. Maar het kan ook zijn dat een kind juist heel druk of opstandig wordt als een vorm van rouwverwerking omdat hij of zij niet goed weet hoe je je moet gedragen.

Kind uiting laten geven aan rouwverwerking

Voor kinderen die moeite hebben met rouwverwerking zijn er verschillende therapieën om ze verder te helpen. Een van die therapieën is via kunstzinnige begeleiding. In deze vorm van therapie gaan kinderen onder begeleiding van een therapeut aan de slag met allerlei kunstzinnige en creatieve bezigheden zoals schilderen en boetseren. Het doel van deze therapie is om het kind uiting te laten geven aan zijn rouwverwerking door zijn emoties te verbeelden in een schilderij of boetseerwerk. Het verlies wordt op deze manier vormgegeven en verlaat als het ware het lichaam van het kind. Ook is het mogelijk dat het kind bijvoorbeeld een geschenk maakt voor de overledene. Een geschenk dat en plaats krijgt thuis, op de begraafplaats of elders.

Actief werken aan rouwverwerking

Kunstzinnige therapie voor kinderen kan zeer waardevol zijn en bijdragen aan een goede rouwverwerking van uw kind. Dit is belangrijk omdat opgekropte emoties regelmatig tot gedragsproblemen gaan leiden. Het is daarom belangrijk deze emoties te kanaliseren en ‘eruit te laten’ zodat het kind verder kan met zijn of haar leven zonder grote emotionele belemmeringen. Met deze vorm van therapie is het mogelijk om op een speelse manier actief te werken aan de rouwverwerking bij uw kind en het is dan ook zeker de moeite waard om dit te overwegen wanneer u constateert dat uw kind worstelt met een sterfgeval.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *