Vroeger was barbecuen gemakkelijk: neem zoveel mogelijk verschillende soorten vlees en gooi alles maar op de gril. Je moest juist zorgen dat het niet te hard aangebakken was. Vandaag de dag is dit, gelukkig, niet meer het geval. Ook op de barbecue worden er vandaag echte topgerechtjes gemaakt. Meer en meer zie je dat mensen overstappen op één of twee verschillende soorten vlees en daar dan de de juiste bijgerechten bij maken. Ook voorgerechten op de barbecue is een echte trend aan het worden. Kwaliteit haalt het steeds meer van de kwantiteit en dat is een positieve evolutie.
Hieronder staat een recept voor mosselen op de bbq dat je kan gebruiken als voorgerecht:
Recept pikante mosselen op de BBQ
Ingrediënten:
Voor een klein groepje eters is 1 kilo mosselen genoeg
1 potje tomatenpuree
flinke portie lookpoeder (of verse look natuurlijk)
flinke portie oregano
cayennepeper (oppassen! proef af en toe zodat je hiermee geen onaangename verrassingen hebt)
Bereidingswijze:
Neem een kom en doe daar de tomatenpuree in. Doe er de look, de oregano en de cayenne in en meng alles door elkaar. Proef af en toe zodat je weet of er nog extra cayenne bij moet of niet.
Als de marinade goed is doe je de uitgelekte mosselen erbij en roer je alles onder elkaar.
Zet de mosselen in een aluminium bakje op de BBQ en laat ze staan tot alle mosselen open zijn. Af en toe eens roeren kan geen kwaad. Als je een BBQ met een deksel hebt doe je het deksel best dicht.
Via volgende link vind je nog meer BBQ recepten.