De meningen over het gebruik van bandages voor het paard zijn in de paardenwereld nogal verdeeld. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat het aanbrengen van bandages (niet te verwarren met peesbeschermers), nauwelijks steun geeft, en het juist een averechts effect zou hebben. Het gebruik hiervan kan er namelijk voor zorgen dat de bloedsomloop bekneld raakt en het paard geen hitte kwijt kan, met alle gevolgen van dien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze bij wedstrijden worden verboden.

Kiezen voor een bandage

Maar dat neemt niet weg dat een paard geen bandages zou mogen dragen. Het ziet er heel elegant uit, en zolang je beseft dat het niet voor steun is, of tegen de kou, is er niets op tegen. Mocht je er voor kiezen om je paard voor een gelegenheid in de bandages te wikkelen, bedenk dan wel dat dit een vakkundige aanpak vereist. Het is niet ondenkbaar dat het paard het vervelend vindt, maar daarnaast is het zaak om er zeker van te zijn dat een bandage op de juiste manier is aangebracht.
Ze zijn er te kust en te keur. De meest favorieten zijn de bandages van fleece of katoen. Deze stoffen zijn luchtdoorlatend en kunnen veel vocht opnemen. Daarnaast zijn er elastische bandages, maar ook op rol (meestal drie meter) en speciale sluitingen. De meesten zijn makkelijk wasbaar, en voor de bandage op rol is er zelfs een ‘oproller’, want gemak dient mens en dier, nietwaar? Online zijn er diverse sites te vinden waar je deze bandages kunt kopen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *