autoverzekering vergelijken
Autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringen: waar moet ik op letten?

 
Het afsluiten van een autoverzekering hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Er zijn een groot aantal vergelijkingssites die de talloze verzekeringsmaatschappijen en hun uiteenlopende productaanbod heel simpel inzichtelijk maken zodat het vinden van de goedkoopste, de beste of de bekendste verzekering geen enkel probleem is.
Toch is het afsluiten van een goede autoverzekering meer dan het doorlopen van enkele eenvoudige stappen. Je zult namelijk eerst moeten weten wat je precies verzekerd wil hebben, en dat is soms nogal lastig. We leggen kort uit waar je eigenlijk allemaal precies op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering om achteraf niet in de problemen te komen.

Welke dekking neem je?

Allereerst is de vraag welke dekking je wil voor de verzekering. Dit is een keuze die je geheel zelf kunt maken, al wordt het bij oudere auto’s vaak aangeraden om enkel een WA of WA casco verzekering te nemen. Een all-risk verzekering is meer geschikt voor nieuwere auto’s. Een all-risk verzekering dekt schade die je zelf veroorzaakt, een WA verzekering dekt dat niet. Een WA casco verzekering ook niet, maar dekt weer wel schade door bijvoorbeeld diefstal en aanrijdingen met wilde dieren.

Hoeveel kilometers rijd ik op jaarbasis?

Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt steevast gevraagd hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Voor veel mensen is dit wel redelijk te voorspellen, maar voor een aantal kan dit problemen geven. Als je werkloos bent en nog niet weet of je komend jaar een baan krijgt of als je een vriendin hebt die ver weg woont, zul je moeite kunnen hebben met het inschatten van de kilometrage van het komende jaar. Je doet er dan verstandig aan om een ruime schatting te maken en deze op te geven. Vaak scheelt het weinig tot niets in premie en dan hoef je het niet door te geven als je onverhoopt meer rijdt dan je lage, voorzichtige schatting deed vermoeden.

Welke verzekeraar kies ik?

Er is een woud aan verzekeraars, maar welke moet je nu kiezen? Het is verstandig om af te gaan op recensies van anderen. Vaak kun je op vergelijkingssites zien met welk cijfer een verzekeraar wordt beoordeeld en je kunt hier dan ook je keuze op baseren. Ook kun je rekening houden met ervaringen van bijvoorbeeld vrienden en familie.
Soms hebben mensen al andere verzekeringproducten bij een bepaalde verzekeraar lopen, het kan dan handig zijn om de autoverzekering daar ook af te sluiten.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *