Schade aan je auto is nooit leuk, maar wanneer je er zeker niet op zit te wachten is in het buitenland. In een vreemd land waar je de taal niet spreekt, sta je daar langs de weg met je gezin. Het is bloed verziekend heet en iedereen wil gewoon in zwembroek en bikini de zee in duiken. Een ongelukje met de auto kan dan flink roet in het eten gooien. Dit is wat je moet doen bij autoschade in het buitenland.
 

Tips autoschade in het buitenland

  1. Schade of pech?

Gaat het om een schade of pech? Voor jou zal het niet veel uitmaken, maar voor de verzekering wel. Voor pech ben je niet verzekerd met een autoverzekering. Hier heb je een pechhulpverlening voor nodig. Bij autoschade met een andere auto of een botsing tegen een paaltje, is een autoverzekering wel voldoende.
 

  1. Alarmcentrale bellen

Bel altijd direct de alarmcentrale van jouw verzekering. Zij zijn 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer op de groene kaart. Doe alles met hen in overleg, dan voorkom je dat je een deel van de kosten zelf moet betalen.
 

  1. Afhandelen

Samen met de tegenpartij moet je het Europees schadeformulier invullen. Taal hoeft geen barière te zijn, want dit formulier is in elke taal hetzelfde vertaald. Maak ook foto’s van de plek van het ongeluk, zodat de verzekering hier conclusies uit kan trekken. Uiteraard maak je ook foto’s van de autoschade en vraag je om de gegevens van mogelijke getuigen.
 

De Vos Autoschadeherstel

Als de schade aan de auto meevalt, kan je dit later in Nederland op laten knappen. Dit kan je bijvoorbeeld laten doen bij De Vos Autoschadeherstel. Afhankelijk van de staat van de auto en de autoschade, zullen ze bij De Vos een prachtig resultaat afleveren. Dan kan je volgend jaar weer prima met dezelfde auto op vakantie.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *