Een autoruit vervangen vergt veel aandacht. Alleen specialisten kunnen deze klus goed voor elkaar krijgen. Daarnaast zijn kwalitatieve materialen, middelen en methode erg belangrijk. Tegenwoordig komt er meer kijken bij een autoruit vervangen. Er bestaan tegenwoordig namelijk auto’s met een camera in de voorruit. In zo’n geval moet de specialist de autoruit eerst kalibreren. Hoe dit verloopt leest u in dit artikel.
Bij het autoruit vervangen met camera’s komt dus meer bij kijken. Wat houdt zo’n ruit nou eigenlijk in?

ADAS

Sommige auto’s van tegenwoordig maken gebruik van ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Dit systeem is een tool dat het autorijden ondersteunt. Deze systemen verschillen weer per fabrikant. Een ADAS kan bijvoorbeeld het zicht verbeteren in de nacht, beeld verschaffen wanneer u inparkeert enzovoorts. Deze camera’s worden bevestigd aan de achterkant van het voorruit.
Nu is de vraag dus hoe wordt dit speciale autoruit vervangen?

Autoruit vervangen

De specialisten kalibreren het ADAS systeem. Dit betekend dat zij het gehele systeem weer op de juiste wijze afstellen en installeren. Als dit niet gebeurd dan kan dit voor vervelende toevallen gaan zorgen. Zo heeft het merk Audi een rijstrook waarschuwing systeem. Zodra de bestuurder over de lijnen van de rijbaan heen gaat krijgt hij een waarschuwing. Dit systeem moet dus goed geïnstalleerd worden, als dit niet gebeurd dan kan het systeem op de verkeerde momenten gaan waarschuwen. Bij deze methode van autoruit vervangen is het dus zeer belangrijk om het systeem weer goed te installeren.
Er bestaan twee soorten kalibratie: reguliere en CSC kalibratie. Bij de reguliere kalibratie wordt er gebruikt gemaakt van een handheld tool. Tevens wordt er hierna een proefrit gemaakt. Bij de CSC kalibratie wordt er ook gebruik gemaakt van een handheld tool. Maar ook met een stimulatiewand en een laser. De regulier kalibratie wordt vooral toegepast op Ford’s en Volvo’s. De CSC kalibratie wordt vooral toegepast op Mercedes en Volkswagen’s. Heeft u ook een ADAS systeem op uw auto en schade aan uw voorruit? Laat dan uw autoruit vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *