wordacademyanswers.net Something you smash It's bitter Farm mountain picture School supplies Things that light up Picnic basket picture Something found in the bathroom
Het begin van elke nieuwe auto – Gratis Artikel Plaatsen

Plaats hier gratis je artikel en backlink

Het begin van elke nieuwe auto

Met pech op de vluchtstrook van de snelweg. Een dampende motor laat je zien wat je eigenlijk al langere tijd wist: je auto heeft zijn langste tijd gehad. Je moet een nieuwe aanschaffen, maar je weet niet waar je moet beginnen. En daarbij: hoe kan ik weten dat een tweedehands auto ook echt goed is? Daar is een makkelijke oplossing voor.

Eén zoekregel

Als je bij de occasiondealer een auto hebt gevonden die je aanstaat, weet je nog niet wat er in de jaren voordat deze in de garage staat, is gebeurd. Om daar achter te komen kun je bij een check op nummerbord zoeken wat de levensloop van de auto waaraan het kenteken is toebedeeld.

Waar komen de gegevens vandaan?
De RWD is een publieke organisatie (een bedrijf dat door de overheid gerund wordt) en houdt zich bezig met de kentekenregistratie in Nederla44nd. Elk voortuig dat met een nummerbord op de weg rondrijdt, staat in het register van de RWD.

Wie kunnen deze opvragen?
In principe kan iedereen een nummerbord zoeken in het register van de RWD. Deze gegevens zijn niet zomaar zichtbaar: de organisatie heeft daarvoor toestemming nodig van de eigenaar van het voertuig waar het kenteken bij hoort. Zonder die toestemming kan de RWD deze gegevens niet vrijgeven.

Uitzonderingen

Hier zijn natuurlijk wel een aantal uitzonderingen. Is het voertuig betrokken in een ongeluk of is het als gestolen opgegeven? Dan kan de wetdienaar die gegevens zonder toestemming van de eigenaar opvragen bij de RWD. Dit is alleen van toepassing bij een strafbaar feit. In alle normale gevallen is toestemming van de eigenaar verplicht.

Het begin van elke nieuwe auto
Beoordeling
Updated: november 29, 2015 — 5:12 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E46 Artikel Plaatsen © 2019 Frontier Theme