Antalya de grootste toeristische vakantiebestemming van Trukije (Delphin Imperial)
Antalya is gelegen in de gelijknamige provincie Antalya en is tevens de hoofdstad van de provincie. De stad met 1,5 miljoen inwoners is gelegen in het zuidwesten van Turkije aan de Middellandse Zee. Antalya is staat bekend als de grootste internationale badplaats van heel Turkije. De badplaats is vernoemd naar de baai van Antalya waar de stad direct aan grenst. Steden en badplaatsen die in de buurt van Antalya liggen zijn Konya, Denizili en Burdur, al deze steden liggen meer landinwaarts en zijn daardoor minder populair bij vakantiegangers.
De oorspronkelijke naam van Antalya is Attaleia. Dit is afgeleid van de koning van Pergamon, Attalos II, die ook de stad heeft gesticht. In de loop van de tijd is de naam van de stad verandert in Adalia en het staat nu bekend als Antalya. De Grieken gebruiken nog steeds de oude benaming voor Antalya. De badplaats is een hele belangrijke stad geweest in de geschiedenis want door de perfecte ligging aan de Middellandse Zee werd er hier een haven gebouwd en dit is nog steeds een hele belangrijke haven voor de stad en voor Turkije.
Het is niet gek dat Antalya tegenwoordig een hele populaire badplaats is waar duizenden toeristen jaarlijks naar toe gaan voor een welverdiende vakantie, want de Turkse Rivierá waartoe de stad behoort is gezegend met een uitstekend klimaat. De stad wordt afgeschermd van de noordelijke winden door het Taurusgebergte waardoor de temperatuur er nooit onder de 10 graden Celsius komt. Antalya en de Turkse Rivierá heeft een mediterraan klimaat met hele warme tot hete zomers en milde en regenachtige winters. De gemiddelde temperatuur in de winter is 16 graden en in de zomer kan de temperatuur met gemak de 30 graden Celsius aan tikken.
Toeristen gaan massaal op vakantie naar Antalya voor de zon, zee en het strand maar ook zeker voor de vele bezienswaardigheden en de uitmuntende luxe vakantieresorts. Het merendeel van alle vakantie accommodaties bieden gasten de mogelijkheid om te verblijven op basis van het all inclusive concept. De bekende hotelketen Delphin is ook aanwezig in Antalya en het is een geliefde accommodatie bij Nederlanders. Het populaire resort is het Delphin Imperial en het zal een ieder hier aan niets ontbreken.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *