Wij zijn importeur van duurzaam FSC gecertificeerd hardhout. Bij ons kunt u terecht voor de bekende hardhout soort Angelim Vermelho. Dit is een houtsoort die voornamelijk voorkomt in het Braziliaanse Amazonegebied. Ook is deze soort te vinden in de Guyana’s. De stam van de boom is in sommige gevallen 20 tot 30 meter hoog en ook nog vrij van takken. Het hout is cilindrisch en heeft daarbij een diameter tot circa 1,5 meter. Ook is dit hout in zware maten beschikbaar.

Gebruik en herkenningspunten van Angelim Vermelho

Na het zagen van dit hardhout heeft het een rood-/ geelbruine kleur. Deze is ook na het zagen een beetje nadonkerend. Dit is typerend voor de Angelim Vermelho soort. Daarnaast is het oppervlak van dit hout ook nog goed glad af te werken. Over het algemeen is dit ook goed te doen. De bewerking van dit hout wordt veel gebruikt in de weg- water- en grondbouw. Dit is zo doordat de fysische en mechanische eigenschappen zeer gunstig zijn. Dit maakt deze houtsoort uitermate geschikt voor deze bouwwerkzaamheden. Het spint van het hout is witachtig. Het is goed te bewerken, dit ondanks de hardheid van de houtsoort. Bij schaven kunnen bepaalde stukken van het hout wel inspringen. Dit gebeurd voornamelijk door de kruisdraad. Over het algemeen is alles op de oppervlakte goed af te werken.

Voorbeelden van verwerkingen

Het houtsoort Angelim Vermelho wordt onder andere gebruikt voor: brugconstructies, dit wordt vooral gebruikt voor de ligger en het dekdeel van de brug. Een ander bewerking is voor zware waterwerken. Een volgende bewerking is een beschoeiing. Dit wordt steeds vaker gedaan. Ook wordt er van dit hout wel eens een damwand gemaakt. Ook worden er vaak palen gemaakt. het laatste voorbeeld die wij geven over verwerkingen is het maken van geluidsschermen van dit soort hardhout. U kunt altijd terecht bij ons voor al uw hardhout

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *