Het opvoeden van kinderen is niet niks. Als ouders heb je de verantwoordelijkheid over één of misschien wel meerdere kinderen. Daarnaast moet je het opvoeden combineren met werk, het huishouden en je sociale leven. Voor velen gaat dit vaak vanzelf en vinden hun weg daar uiteindelijk in. Anderen hebben hier toch wat mee moeite mee. Ze kunnen het opvoeden niet goed combineren met de huishoudelijke taken. Het lukt ze wel om bepaalde gezinstaken uit te voeren, maar de opvoeding laat wat te wensen over en dit kan problemen veroorzaken in de ontwikkeling van het kind. Ambulante Gezinsbegeleiding (AG) is dan een welkome oplossing.
 

Voor wie is Ambulante Gezinsbegeleiding?hands-699486_640

AG biedt hulp aan ouders met kinderen tussen de nul en achttien jaar en die problemen ondervinden binnen het gezin. Het gaat vaak om een combinatie van problemen omtrent de ontwikkeling, opvoeding en huishoudelijke taken. Er is geen balans meer in huis. Een kind kan hierdoor achter raken op de ontwikkelingen of gedragsproblemen vertonen. Om dit te voorkomen is het verstandig om AG in te schakelen. Er komt een therapeut bij je thuis die jullie helpt met het ondersteunen van het dagelijkse gezinsleven. Het doel is om de kinderen een veilig onderkomen te bieden. Samen met de therapeut oefent het gezin aan de zelfredzaamheid en aan de uitvoering van de huishoudelijke taken. AG focust zich vooral op de ouders. Zij worden geholpen om de goede combinatie te vinden tussen de gezinstaken en de opvoeding van de kinderen. Er worden bepaalde doelen opgesteld en deze worden vastgelegd in een behandelplan. Gedurende maximaal zes maanden wordt er intensief met het gezin gewerkt. Er vinden tussentijdse evaluaties plaats om de voortgang te bespreken. Zodra de doelen behaald zijn, wordt de hulp beëindigd.
 

Hulp aanvragen

Mocht je problemen ervaren binnen jouw huishouden en heb je moeite met het huishouden en opvoeden? Wellicht dat je in aanmerking komt voor Ambulante Gezinsbegeleiding. Vraag bij een betrouwbare zorginstelling naar meer informatie.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *