Het kan altijd gebeuren dat een relatie van een vriendin over gaat. Maar wat moet je precies doen om iemand te helpen? Het enige wat je moet doen is er zijn. Die vriendin gaat door een hoop emoties en heeft veel tijd over. Ga daarom leuke dingen doen om haar de verdriet te laten vergeten!

Cocktails

Het is natuurlijk logisch dat ze de eerste paar dagen niet echt zin heeft om zich helemaal op te doffen om naar de stad te gaan. Maar om cocktails te drinken hoef je natuurlijk niet naar de stad te gaan. Je kan dit namelijk samen doen in jullie pyjama’s. Maak een lekkere De Kuyper blue frozen margarita of een kamikaze cocktail met Triple Sec van De Kuyper. Dit zal haar in ieder geval al iets opvrolijken.

Ben and Jerry’s

Iedereen kent het wel dat als het uit is met je vriend om lekker met een bak ijs op de bank te zitten in je pyjama. Daarom is dit iets waar je eigenlijk geen fout mee kan maken. Je vriendin zal hier namelijk heel blij mee zijn. Dus ga langs en neem een lekkere bak mee om samen op te eten terwijl zij haar hart kan luchten. Een luistert oor kan ze namelijk op dat moment ook wel gebruiken. Ook kan het zo zijn dat ze het er helemaal niet over wil hebben. Ga dit dan ook niet forceren. Probeer een beetje aan te voelen waar zij zich bij op haar gemak voelt.

Romantische films

Wat het vaak ook goed doet is om helemaal los te gaan met het kijken van romantische films of drama films. Een avondje goed uithuilen lucht namelijk vaak ook. De verhalen komen dan vaak vanzelf, al helemaal als er ook al een fles wijn open staat.

Dingen die je niet moet zeggen

Dingen die je absoluut niet moet zeggen op zulke momenten zijn: ‘Er zijn nog genoeg leuke mannen’. Op dat moment is er namelijk maar één man waar zijn aan kan denken. ‘Voel je je al wat beter?’. Als je dit vraagt herinner je haar weer aan de tijd dat het uitging. Als ze zelf niet aangeeft dat ze erover wil praten, wil ze dat waarschijnlijk ook niet. Het was namelijk een vervelende periode, als ze zich op dat moment beter voelde heb jij dat weer even naar beneden gehaald. ‘ Ik vond jullie ook niet bij elkaar passen’. Dit is echt een no go. Waarschijnlijk voelt ze nog iets voor hem, want dit kan niet ineens over zijn. Als jij dit dan zegt gaat ze het waarschijnlijk voor hem opnemen in plaats van accepteren dat het over is.

Wat je juist wel moet zeggen

Wat je moet laten merken is dat je haar begrijpt. Het is voor haar een hele verdrietige periode, dus laat ook weten dat je het vervelend voor haar vindt. Je wilt haar natuurlijk opvrolijken, maar geef haar gewoon even wat tijd om het te verwerken. Nodig haar uit. Ze zal niet veel zin hebben om iets te gaan doen, maar als je een specifieke vraag stelt zoals: ‘Kom je vanavond bij mij eten?’ heb je de kans dat ze dat wel doet. Het initiatief nemen doet ze op dat moment waarschijnlijk niet. Als laatst moet je natuurlijk laten weten dat het allemaal wel goed komt. Ze voelt zich op dat moment ellendig, maar dat gaat over!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *