Met een zorgfilm draag je kennis over

Cliënten, patiënten of personeel voorlichten doe je met een zorgfilm. Een zorgfilm is in veel gevallen een kort filmpje welke een paar minuten duurt en duidelijke informatie biedt maar ook kennis deelt. Ziekenhuizen, zorginstellingen en klinieken maken hier veel gebruik van. In plaats van folders te verspreiden is een zorgfilm een stuk effectiever. Beeldmateriaal waaronder een film brengt de informatie niet alleen duidelijker maar ook beter over. Hierdoor onthouden meer mensen de boodschap die met de zorgfilm wordt overgedragen.
 

Ziekenhuizen

Een ziekenhuis of kliniek kan kiezen om een zorgfilm in te zetten om patiënten beter voor te bereiden op een behandeling of opname. Dit heeft een positieve uitwerking waardoor er vaak minder vragen komen richting de behandelaar. Hierdoor wordt tijd bespaart en kan de zorgsector efficiënter te werk gaan.
 

Personeel

Personeel kan door middel van zorgfilms geïnstrueerd en gecoacht worden. Het afspelen kan op elk moment en op elke plek. Hierdoor worden veel kosten bespaart.
 

Vertoning

Een zorgfilm kan worden gedeeld in een publieke ruimte op een beamer maar kan ook worden gedeeld op internet zoals op een website of op Youtube. Ook kan Social Media waaronder Facebook en Twitter worden ingezet voor de verspreiding. In het geval van een commerciële instelling kan op deze manier veel publiciteit worden verkregen.
 

De doelgroep

Bij het maken van een zorgfilm wordt er bepaald wie de doelgroep is en welke informatie overgedragen moet worden. Ook worden de communicatiedoelen, de context en de randvoorwaarden in kaart gebracht.
 

Het ontwerp

Het ontwerpen is een creatief proces waarbij er een nauwe samenwerking plaatsvindt waarbij gesproken wordt over de presentatie, de vorm en de spreekstijl.
 

Eindfase

In de laatste fase wordt er een scenario geschreven, een planning uitgewerkt, opnames geregeld en als laatst wordt de video gemonteerd. De klant krijgt nog eerst een preview te zien zodat er details nog kunnen worden aangepast. Vervolgens wordt de video opgeleverd en is het product klaar.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *