afzuigkapBij het kopen van een afzuigkap moet je rekening houden met de breedte van je kookplaat. Een 90cm brede afzuigkap is eigenlijk een tussenmodel. Wanneer je een kookplaat hebt van 90cm breed, kun je het beste kiezen voor een afzuigkap die even breed of breder is. Wanneer je een kleine kookplaat hebt maar bijvoorbeeld wel een grote keuken, kun je ook kiezen voor dit tussenmodel. De capaciteit van een afzuigkap is namelijk ook afhankelijk van de breedte van het model. Een afzuigkap van 90cm heeft meestal twee en soms drie panelen die kookluchtjes en vochtige lucht wegzuigen.

Keukeneiland

Bij het kopen van een afzuigkap van 90cm heb je veel van mogelijkheden. We kunnen afzuigkappen onderverdelen in een aantal modellen. De eilandkappen zijn bijvoorbeeld handig als je beschikt over een keuken met kookeiland. De afzuigkap wordt dan bevestigd boven het keukeneiland. Wanneer je een keukeneiland hebt, kun je er ook voor kiezen om een plafond afzuigkap te nemen. Deze afzuigkap wordt weggewerkt in het plafond. Dat is bijvoorbeeld handig als je wil dat je afzuigkap niet teveel opvalt.

Onderbouwmodel of vlakscherm

onderbouw-afzuigkapEen van de modellen die wordt gebruikt bij kleinere keukens is het onderbouwmodel. Je kunt een inbouwmodel echter ook kopen wanneer je een afzuigkap van 90cm breedte wil. Dit model wordt bevestigd onder een keukenkastje en hangt vaak in het zicht. Wanneer je een onderbouwmodel wil dat niet in het zicht hangt, kun je kiezen voor een vlakscherm. Een vlakscherm is de platte variatie op het onderbouwmodel. De afzuigkap die het meest verkocht wordt is de schouwkap. Deze afzuigkap wordt bevestigd aan de muur of in een hoek van de keuken.

Opties

Naast de verschillende modellen zijn er ook nog verschillende opties. Een 90cm brede afzuigkap kan met of zonder motor gekocht worden. Wanneer je keuken is aangesloten op een centraal afzuigsysteem is het raadzaam om een motorloze afzuigkap te kopen. In een keuken die niet is aangesloten op een centraal afzuigsysteem is een afzuigkap met motor een voordeel. Bij een afzuigkap met motor kunt u de sterkte van de afzuiging regelen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *