Om je tuin af te kaderen heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een schutting in hout of beton, maar ook een natuurlijke afkadering van struiken of bomen is mogelijk. Wil je een heel gemakkelijke tuinafscheiding maken, waarbij het aanbrengen niet al te moeilijk is en het gebruikte materiaal licht in gewicht is, kies dan voor rietmatten. Hoewel rietmatten niet zo stevig zijn als een houten schutting, is het een goed alternatief en je creëert er een zeer natuurlijk uitziende afscheiding mee.

Wat zijn rietmatten?

Zoals de naam al zegt, rietmatten bestaan uit rietstengels. Deze stengels zijn in bossen bij elkaar geknoopt en worden samengebonden met een draad. Het grote voordeel is dat rietmatten uitermate flexibel zijn. Je koopt ze meestal in rollen en je kunt ze plaatsen hoe jij ze wilt. Is een rietmat te groot of moet de mat wat lager worden, dan kun je rietmatten heel gemakkelijk op maat knippen. Rietmaten zijn volledig milieuvriendelijk. Er hoeven geen bomen voor gekapt te worden en riet groeit ook snel weer aan. Naast het gebruik als afscheiding kun je rietmatten ook gebruik ter decoratie.

Toepassingen van rietmatten

Van nature zijn rietmatten niet het sterkste materiaal om als een tuinafscheiding te gebruiken. Veelal wordt er dan ook eerst een tuinafscheiding van betongaas op de afscheiding geplaatst. Het is dan heel gemakkelijk om daartegen de rietmatten te plaatsen. De rietmatten kunnen aan het betongaas bevestigd worden met tie-wraps. Wordt je bestaande schutting na jaren gebruik wat minder fraai om te zien, maar is nog wel stabiel genoeg om jaren mee te gaan? Je kunt de schutting dan ook bekleden met rietmatten. Zo verkrijg je weer een geheel nieuwe schutting. Ook andere tuinafscheidingen kunnen gebruikt worden om rietmatten tegen te plaatsen, zoals betonschuttingen of lelijke muren.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *