Spanje, voor velen het land van zon, zee en sangria. Elke zomer vertrekken honderduizenden landgenoten naar de Spaanse kust om daar te genieten van een ultieme zomervakantie in de Spaanse zon. Spanje staat al decennialang bekend om zijn warme klimaat, de mooie stranden en natuurlijk steden als Barcelona met hoogtepunten als de Ramblas en de Sagrada Familia, een basiliek naar een ontwerp van Gaudi en waar al sinds de start van de bouw in 1882 voortdurend aan wordt gewerkt.

Toeristische trekpleisters

Steeds meer mensen ontdekken echter dat er in Spanje veel meer te doen en te zien is dan de bekende toeristische trekpleisters. En dan hebben we het niet alleen over andere steden zoals Madrid met zijn prachtige musea of de bekende wijnstreken als Rioja. Het is namelijk zo dat Spanje ook voor avonturiers heel veel te bieden heeft. Het land is zo groot en het landschap is zo afwisselend dat er voor iedereen wel wat te doen is.

Fietsen, wandelen, kajakken, zeilen en meer

Je kan als actieve sporter alle kanten uit in Spanje. Er zijn bijvoorbeeld schitterende fietstochten te maken met de ATB in het noordelijke deel van het land aan de voet van de Pyreneeën. Daarnaast leent Spanje zich uitstekend voor lange wandeltochten. De prachtige wandelroutes leiden langs de mooiste landschappen en onderweg kan je ’s nachts verblijven in goed onderhouden trekkershutten. Andere mogelijkheden om je actieve vakantie worden alleen door je eigen fantasie beperkt. Zeilen op de Middellandse Zee, kajakken en duiken in de verschillende meren, wateren en rivieren van Spanje: het kan allemaal.

Écht actieve vakantie in Spanje

Wie op zoek is naar een écht actieve vakantie in Spanje kan er ook voor kiezen om het hogerop te zoeken en om te gaan skydiven. Parachutespringen is helemaal hot op dit moment, en terwijl veel mensen ervoor kiezen om dit gewoon in Nederland te doen en om hier hun opleiding te volgen kan je dit ook koppelen aan een vakantie. Airboss is bijvoorbeeld een gespecialiseerd bedrijf dat skydive vakanties organiseert naar Spanje, Frankrijk en Portugal.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *