Hockey is een sport die de laatste tijd weer aan het op komen is. Dit kan te maken hebben met het feit dat de Nederlandse, nationale teams het best goed doen. Ze winnen steeds vaker tegen andere landen en dit zorgt voor inspiratie tegenover jongeren. De sport komt steeds meer in opspraak en inspireert jongeren om ook de sport te gaan beoefenen. Dit vraagt wel om bepaalde problemen. Doordat de sport eerst niet zo groot was, zijn er niet veel velden. Men houdt zich dus weer bezig met aanleg hockeyveld.
 

Aanleg hockeyveld is niet zomaar gedaan

Bij het aanleggen van een dergelijk veld is niet iets dat je zomaar even doet. Er is specifieke kennis nodig om het veld op een juist manier aan te leggen. Het begint namelijk al met het uitzoeken van de grondgesteldheid. De grond moet natuurlijk wel geschikt zijn voor de aanleg van een veld. Niet alleen zorgt een slechte gesteldheid ervoor dat het veld snel kapot gaat, ook zorgt het ervoor dat er veel sneller blessures voorkomen. Een goede ondergrond is dus belangrijk om deze dingen te voorkomen. Een goed adviesbureau kan helpen om dit goed uit te zoeken. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat je maar één keer een nieuw veld hoeft aan te leggen. Daarbij komt natuurlijk ook kijken dat de waterhuishouding juist is en dat het gras dus ook optimaal blijft.
 

Hockeyveld aanleg volgens de regels van de NOC*NSF

Het adviesbureau dat jou kan helpen bij de aanleg van het veld, heeft ook de nodig kennis over de verschillende eisen. Het NOC*NSF is dan ook een overkoepelend orgaan dat ervoor zorgt dat de sport in Nederland goedgeregeld is. Daarom stelt het ook verschillende (strenge) eisen waar de velden en verenigingen aan moeten voldoen. Het adviesbureau heeft een goede kennis over die eisen, en kan er dus voor zorg en dat het veld hier aan zal voldoen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *