Een zwembad willen we allemaal wel! Voor degenen die hem kwijt kunnen in de tuin is het zeker een aanrader. Het is een ware aanvulling op je huis (lees: waarde toevoeging) en op het imago van jezelf ten opzichte van je vrienden. Het kan je sociale leven een boost geven doordat iedereen lekker bij jou in het zwembad wil duiken (of ‘s winters wil schaatsen). Let er wel op dat onderhoud aan het water, de zwembadpomp et cetera veel tijd kost.

Ruimte

Eerst moet je natuurlijk goed nadenken over waar je het zwembad wilt plaatsen. Als je binnen veel ruimte hebt kan het daar geplaatst worden mits de ruimte voldoet aan de eisen. Het wordt er namelijk vochtig dus een goede ventilatie is een must. Verder moet er ruimte zijn voor de zwembadpomp- en filterinstallatie. Buiten heb je meer vrijheid om te bepalen waar het zwembad komt en heb je geen last van ventilatie. Daar spelen echter de weersinvloeden weer een grote rol en moet je het zwembad aanpassen aan het seizoen.

Bijvullen

Een zwembad moet natuurlijk in het begin gevuld worden. Het bijvullen van een zwembad kan langer duren dan je denkt en moet altijd met kraanwater gebeuren. Sommigen vullen hun zwembad met mineraalwater maar dat zorgt later voor veel problemen. Verder moet af en toe het zwembad worden bijgevuld. Wanneer je bijvoorbeeld een zwembad in je tuin hebt staan in een land waar het vaak warm is moet je die door verdamping van de zon vaker bijvullen.

Laten bouwen

Het is beter om een zwembad te laten bouwen door experts aangezien er heel wat kennis en precisie bij komt kijken. Zoek dus eerst goed uit wie het zwembad kan bouwen. Maak hierbij ook een kennismakingsgesprek op locatie zodat de expert de omgeving en ruimte goed kan inschatten. Bij een expert kun je goed aangeven wat jouw wensen zijn en de experts zullen altijd advies geven op ervaring en kennis. Zo creëer je een fantastisch zwembad, klaar voor talloze (tuin)feestjes en zwemplezier!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *