Als je graag zie dat je website beter gevonden wordt ik Google kun je SEO uit laten besteden door een online marketing bureau. Een andere manier is natuurlijk de SEO zelf doen. Hieronder vindt u een aantal tips om hier een mooi begin aan te maken.

Hoofd- en tussenkoppen

Schrijf de tekst van je website in blokken. Deze blokken moeten bestaan uit een paar regels per paragraaf en moeten beginnen met een kopje. Deze kopjes maak je met behulp van de zogenaamde heading tags. Begin de pagina met een H1 tag en gebruik daarna de H2 tag. De H2 tag kan meerdere keren gebruikt worden. Gebruik vervolgens de H3 tag. De overige tags hoeven niet gebruikt te worden.
Unieke titels
De titel is het meest belangrijke aspect voor SEO. Je kunt voor iedere pagina een aparte titel instellen. Doe dit dus ook. De titel mag niet langer dan 70 tekens zijn en begin de titel met het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden. Maak er een mooie beschrijvende zin van.
Voldoende tekst
Een artikel moet uit minimaal 300 woorden bestaan. Probeer echter om tussen de 600 en de 800 woorden aan te houden.
Afbeeldingen
Probeer op iedere pagina een afbeelding te hebben en doe dit dan ook op de juiste manier. Geef de bestandsnaam een goede beschrijvende naam. Bijvoorbeeld linkbuilding.jpg. Gebruik het liefst het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden. Gebruik ook altijd de alt tag voor een afbeelding. Gebruik hierbij ook het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden.
Interne links
Creëer verwijzingen naar andere pagina’s of artikelen op je website. Deze links zijn van invloed op je vindbaarheid. Bovendien is het een goede manier om bezoekers langer op je website te houden. Met een WordPress website kun je dit gemakkelijk automatisch laten regelen. Er bestaan ook plug-ins die automatisch op basis van een woord een link naar een pagina of artikel aanmaken.
Gebruik van anchors
De anchor tekst van een link is de tekst waar je op klinkt. De link dus. Je ziet vaak dat er en tekst als ‘klik hier’ als anchor gebruikt wordt. Het is beter als je hier één van je zoekwoorden voor gebruikt. Dit geldt niet alleen voor de interne linkt, maar ook voor de externe links.
Gebruiksvriendelijk
De belangrijkste tip: vergeet niet dat je website voor de gebruiker gemaakt is. Niet voor Google. Sla dus niet helemaal door wanneer je je website gaat optimaliseren. Doe het met mate.
Ik hoop dat deze tips nuttig geweest zijn. Wilt u toch graag linkbuilding uitbesteden? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met We Talk SEO in Etten-Leur.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *