De 5w30 olie is verkrijgbaar in heel wat verschillende grote, bekende merken zoals Castrol, Kroon, Ford Formula, Liqui Moly, Mobil, Opel, Shell en Total.

5w30 olie voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen

De 5w30 olie voldoen aan de meest recente en strengste eisen en voorwaarden in verband met de veiligheid en kwaliteit van olie. Ze voldoen aan alles eisen van de huidige testen voor motoroliën om ieder motoronderdeel te kunnen beschermen en dat van zowel diesel- als benzinemotoren.
De 5w30 olie maakt deel uit van de meest gebruikte classificatie ter wereld, namelijk deze van de SAE (Society of Automotive Engineers). Hiervoor geldt in het algemeen: hoe hoger de waarde, hoe dikker de olie is!
Daarnaast voldoen de 5w30 oliën aan bepaalde normen. Het eerste cijfer, de 5, heeft betrekking op de viscositeit van de olie bij lage temperatuur. Dit is de stroperigheid van de vloeistof. Hoe lager de waarde van dit cijfer, hoe dunner de olie is bij bij koude temperatuur. Dat brengt met zich mee dat de motor van de wagen makkelijker zal starten vanuit koude toestand. Dit is dus een enorm voordeel voor de levensduur van je motor. De waarde ‘5’ is voor deze olie dus zeer goed!
Het tweede cijfer, de 30, heeft betrekking op de viscositeit van de olie bij warmere temperaturen. Hoe hoger dat getal, hoe dikker de olie zal zijn bij warme temperaturen. Dat biedt als voordeel dat je motor beter gesmeerd blijft bij deze temperaturen.

Welke motorolie moet je nu voor je auto gebruiken?

Motorolie bestaat in verschillende soorten en nog eens 101 varianten. En het is tegenwoordig dan dan ook heel belangrijk dat je hiervoor de juiste keuzes maakt! De belangrijkste reden hiervoor is het feit dat de olie- en smeerkanalen van de olieblok alsmaar smaller zijn geworden en te dikke olie gaat dan natuurlijk voor problemen zorgen! Ook een teveel aan olie kan schadelijk zijn voor je auto en het wordt dan ook aangeraden om dat teveel af te tappen en opnieuw het oliepeil te meten.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *