De winter is aangebroken, en dus zitten we binnen. Niet buiten. Maar laat je tuin niet versloffen tijdens de winter, want dan heb je daar tijdens de zomer de nadelen van… 5 tips om je tuin te onderhouden tijdens de wintermaanden:

1. Je gazon!

Een van de belangrijkste tuinonderhoud zaken voor in de winter: je gazon. bijzaaien kan niet, maar met graszoden leg je zelfs in de winter gewoon een strak nieuw gazon aan. Dus is je gras toe aan vervanging? Dan kun je graszoden hier online kopen.

2: planten inpakken!

En wel met jute. Want jute beschermt planten tegen vorst en vocht tijdens de koude maanden. Je koopt het gewoon bij de lokale tuincentra. Kost een prikkie, scheelt je in de lente een berg werk!

3: kraan afsluiten!

Ook niet onbelangrijk: sluit je waterleidingen buiten af. Doe je dat niet, en staat er nog water in, dan kunnen de leidingen stuk vriezen tijdens de winter. Dat zou betekenen dat je de leidingen moet vervangen. Kost je een hoop tijd en geld!

4: Geen zout maar zand

Is het tuinpad glibberig door de vorst of sneeuw? Dan kun je strooien. Strooi dan wel zand in plaats van zout. Dat is een stuk vriendelijke voor je planten en de dieren die in je tuin leven.

5: Hark bladeren weg

Meer iets voor de herfst, maar bij een “herfstachtige winter” ook niet te missen: hark dikke pakken bladeren weg van je gazon. Hierdoor kan je gras stikken en dat levert een hoop bruine plekken op in je gazon. Niet heel erg mooi tijdens de zomermaanden straks, toch? Ben je te laat en is het kwaad al geschied, leg dan grasmatten/graszoden aan (zie tip 1).

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *