De mogelijkheden om een echo te laten maken zijn sterk uitgebreid. Waar je vroeger enkel wazige plaatjes in zwart-wit te zien kreeg, kun je nu zelfs 3D en 4D echo’s laten maken. In het ziekenhuis wordt er nog alleen gebruik gemaakt van 2D echo’s, maar er zijn genoeg mogelijkheden om een 3D of 4D echo te laten maken. Hierop kun je je baby heel waarheidsgetrouw zien, soms kun je zelfs al zien of je kindje op de vader of de moeder lijkt.
 

2D echo

Een 2D echo is een echo zoals je die van het ziekenhuis kent. Deze echo kan op elk gewenst moment tijdens de zwangerschap worden gedaan. Ook is deze echo erg geschikt om een geslachtsbepaling te doen. Het nadeel van deze echo is dat de beelden slechts bestaan uit “plakjes” en dus niet heel waarheidsgetrouw zijn. Dit kun je natuurlijk oplossen door ook een 3D of zelfs een 4D echo te laten doen.
 

3D echo

Een 3D echo is een stuk duidelijker en meer waarheidsgetrouw in vergelijking met een 2D echo. Bij deze echo krijg je namelijk beelden te zien met diepte. Deze beelden zijn in echte roze tinten en zijn in HD. Hierdoor krijg je een beeld wat er heel echt uitziet. Deze echo kan net als de 2D echo worden afgenomen gedurende de gehele zwangerschap. Deze is wel het meest optimaal tussen de 24 en 30 weken. In deze periode past de baby perfect op het scherm. Als je kindje nog kleiner is, is het nog minder goed te zien. Maar ook als je kindje al groter is, is het beeld niet optimaal. Dan past de baby namelijk niet helemaal op het scherm. De beelden van een 3D echo staan stil, maar dit is niet het geval bij een 4D echo.
 

4D echo

Bij een 4D echo krijg je echte bewegende beelden van je baby te zien. De beelden zijn van een even goede kwaliteit als de 3D beelden, maar dan bewegen deze. Voor de rest gelden dezelfde zaken als de 3D zwangerschap. De beelden zijn ook in roze tinten en in HD kwaliteit. Ook kan deze echo worden afgenomen gedurende de hele zwangerschap, maar is de echo optimaal tussen 24 en 30 weken. Het wordt dan ook sterk aangeraden om de echo echt te laten plaatsvinden in deze periode. Het zou natuurlijk erg zonde zijn als je uitkijkt naar de echo, en dan komt deze niet heel goed uit.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *