Prachtige kleuren. Mooie kastjes. Sprekende inbouwapparatuur. Ben je van plan om jouw keuken een nieuwe look te geven? Dan mag het best een beetje karakter uitstralen. Want een unieke keuken is helemaal hot en happening! Inspiratie nodig? In deze blog geven wij jouw vier tips om van jouw geliefde kookruimte een bijzondere keuken te maken!

#1 – Verschillende metalen

Het combineren van verschillende metaalkleuren is een lastige aangelegenheid. Maar het is de moeite dubbel en dwars waard. Vul jouw nieuwe keuken in basis met een duidelijk contrast. Combineer bijvoorbeeld zwarte of donkerbruine keukenkastjes met een wit aanrecht. En dat brede scala aan metalen? Die gebruik je in de afwerking. Denk aan kleuren zoals chroom, brons, messing en nikkel. Zo wordt jouw nieuwe werkplek een absoluut plaatje!

#2 – Gelakte keukenkastjes

Toegegeven: je moet ervan houden. Maar in een woning met een overwegend wit interieur zijn de roodgelakte keukenkastjes een absoluut plaatje. In zo’n moderne keuken zijn de verschillende elementen vooral ook erg functioneel. Veel opbergruimte. Geen opsmuk. Kleine en subtiele handgrepen. Hierdoor oogt het ruimte schoon en opgeruimd. En dat is fijn, wanneer je veel en vaak bezoek verwacht!

#3 – Combineer ruimtes

Ben je op zoek naar iets speciaals? Verander jouw nieuwe keuken dan eens in een multifunctionele ruimte! Maak bijvoorbeeld van de achterwand een mooie boekenkast. Of verwerk een mooi toilet in een loze ruimte. Deze manier van werken past perfect bij een keuken die midden in de kamer staat. Maar is vooral ook praktisch als het huis het drukke gezinsleven te weinig ruimte biedt.

#4 – Een verborgen keuken

Heb je net gekookt? En staan er plotseling onverwachte gasten voor de deur? Of is jouw schoonmaakritueel soms niet iets om over naar huis te schrijven? Dan zou je willen dat je je keuken even snel kon verstoppen. In één simpele beweging trek je de kastjes boven het gasfornuis naar beneden. En hoppa! Jouw vieze aanrecht wordt verscholen in de gedaante van een mooie wandkast. Is dat even makkelijk opgeruimd!
Een nieuwe keuken mag vandaag de dag best wel wat karakter uitstralen. Transformeer jouw kookruimte dan ook in iets bijzonders. Werk met verschillende metalen. Schaf gelakte kastjes aan. Combineer verschillende ruimtes. Of onttrek jouw keuken volledig uit het zicht van jouw welkome gasten. Koken wordt een feestje met jouw ultieme werkruimte!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *