Veel mensen vinden het lastig om nieuwe sierbestrating te kopen. Hoe kies je de juiste bestrating uit het enorme aanbod tuintegels? Naast het uiterlijk en het patroon zijn ook de duurzaamheid en het onderhoud dat de tegels nodig hebben belangrijk om over na te denken. Wil je binnenkort je tuin een make-over geven door middel van nieuwe tuintegels? Neem dan de volgende 4 tips in overweging.
Vermijd gepolijste tegels
Blijf ten eerste uit de buurt van gepolijste tegels tijdens het kiezen van de juiste tuintegels. Wat binnen werkt, werkt zeker niet altijd buiten. Deze tegels zijn duur, maar raken ook snel beschadigd. Zonde van het geld dus.
Kies voor tuintegels die geschikt zijn voor het doel dat u voor ogen heeft
Wil je tuintegels kopen voor het terras? Dan zijn keramische tuintegels en klinkers een goede optie. Zwembad tegels nodig? Dan kun je voor mozaïektegels kiezen. Hiermee kun je een eigen ontwerp maken, om jouw zwembad een eigen uitstraling te geven. Voor een oprit zijn ook weer andere tegels benodigd. Houd dus rekening met de plek waar je de tegels wilt gebruiken.
Welke tegels je het beste kunt kiezen hangt ook af van het klimaat en de ondergrond. Sommige tegels kunnen onder extreme warmte barsten, of zijn niet goed bestand tegen weersveranderingen. Het is aan te raden om sierbestrating te kiezen dat bestand is tegen het Nederlandse weer.
Voorkom uitglijden, kies voor ruwe tegels
Gladde tegels worden snel glad bij een beetje regen of vuil. Voorkom ongelukken, kies voor ruwe tegels of tegels met antislip. Dan zul je het langst plezier hebben van de bestrating.
Er zijn dus verschillende dingen om rekening mee te houden. Uiteraard speelt het budget en jouw smaak ook. Welke tegels heb jij in de tuin liggen?

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *