Je kent het wel, je hebt eindelijk een momentje om heerlijk even tot jezelf te komen thuis. Een avondje helemaal niks aan je hoofd, languit op de bank, een glas single-malt whiskey en je favoriete album draait op de achtergrond. Typisch zo’n specifiek moment waarop jouw favorieten bij elkaar komen voor een kwalitatief ‘me, myself and I’ momentje. Maar zo zijn er natuurlijk meer, muziek is dan vaak hetgene dat de ambiance completeert. Wat zijn nu typisch van die momenten en hoe kun je die realiseren?
1. Languit op de bank
Deze zal redelijk vaak voorkomen, een lang werkdag (of week) is achter de rug. Dan is het fijn om even neer te ploffen en je gedachten vrij te laten. Wat heb je daar nu voor nodig?
– Een mooi glas whiskey;
– Vloerstaanders of bookshelf speakers;
– Jouw muziek.
Ervanuitgaand dat dit je woonkamer is zul je meer ruimte hebben voor een installatie, daarnaast waarschijnlijk ook wat meer meubelen welke voor de nodig acoustische demping zorgen. In dat geval kun je best wat flinkere luidsprekers hebben, welke op hun beurt ook een wat stevigere versterker nodig hebben. Immers kan een te zwakker versterker nog wel eens de nodig schade aanrichten aan je speakers.
2. Ontspannen in bad
Niks zo onstpannend als een warm bad. Je spieren komen tot rust. Gedachten zinken even weg. Wat heb je hiervoor nodig?
– Een bad (logisch natuurlijk);
– Kaarsen (fel licht in je ogen is niet zo enorm fijn);
– Wat drinken (koud glas wijn bijvoorbeeld);
– Ontspannende muziek (bijvoorbeeld deze Spotify lijst: https://open.spotify.com/user/carij1/playlist/5SRxKmoBvznQNZIHgggq6R)
– Een speaker die tegen vochtigheid kan.
Een warm bad kan je lichaam soms enorm goed doen, apparatuur heeft hier echter vaak niet bepaald voordeel van. In een badkamer, vooral met een dampen warm bad, kan de luchtvochtigheid nogal oplopen. Elektrische apparatuur kan hier niet bepaald goed tegen. Daarom moet de verlichting op je badkamer bijvoorbeeld ook altijd IP44 zijn.
Die code staat voor een bepaalde weerstand tegen vocht en stof. Nu heb je gelukkig tegenwoordig ook audioapparatuur die dit ook heeft. De Denon HEOS 1 draadloze luidsprekers is zo’n geval. Door een speciale afscherming over de contacten kan deze luidspreker perfect overweg met de luchtvochtigheid in je badkamer. Ook omdat het een draadloze luidspreker is hoeft er geen stekker in het stopcontact én kun je je telefoon mooi buiten de badkamer laten (kan die tenminste ook niet in bad vallen).
3. Focus tijdens een rondje joggen
Met een drukke stressvolle baan kan het soms heerlijk zijn om even je gedachten op nul te zetten, of juist even op een rijtje te zetten, tijdens een ronde joggen. Een simpele eisenlijst:
– Telefoon;
– (Draadloze) koptelefoon;
– Sportkleding.
Naast je sportoutfit heb je hiervoor niet veel nodig. Muziek, die je waarschijnlijk op je telefoon hebt staan, en een koptelefoon. Een draadloze koptelefoon kan in dit geval handig zijn. Naast dat je geen rondslingerende draad hebt, zijn deze modellen vaak ook beter bestand tegen zweet.
4. Een diepzinnig momentje rond de vuurkorf
Deze gaat fantastisch gepaard met een gezellig avondje koken / bbq-en. Een vuurtje stoken en lekker staren naar de vlammen, de warmte in je gezicht en rustig de tijd voorbij laten gaan. Wat is hiervoor nodig:
– Vuurkorf;
– Hout;
– Bankjes / stoelen;
– Een emmer water (je weet maar nooit);
– Een draadloze luidspreker;
– Een playlist om in te verdwalen;
– Fles wijn, of twee, of drie…
Omdat je binnen (maar beter) geen vuurtje stookt, is een draadloze luidspreker ook hier een ideale uitkomst. Zo hoef je ook rond je vuurtje geen verlengsnoer te leggen, welke wellicht gevaarlijke struikelpartijen oplevert. De draadloze luidspreker zal in dit geval voldoen door een bluetooth verbinding met je telefoon te kunnen maken, en een beetje volume te kunnen genereren. Immers buiten klinken speakers al snel wat slapper, dus een beetje volume kan hier zeker geen kwaad. Verder is het handig als de accu dan ook wel even meekan.
Genieten kan overal
Met deze korte boodschappenlijstjes kun je overal genieten van muziek, mits je maar op een paar punten let.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *