Het is dinsdagavond 8 uur en je ligt lekker te ontspannen op de bank. Een lekkere kop koffie erbij en het overheerlijke gebakje maak het helemaal af. Maar dan ineens slaat de stress toe. Je ziet zo erg op tegen morgen omdat je dan wéér met tegenzin naar het werk moet. Je vraagt jezelf af waarom je nog dit werk nog doet? Diep van binnen ben je namelijk diep ongelukkig met je werk. Dat is slechter voor je dan je zou denken!
Daarom speciaal voor jou: 3 redenen om vandaag nog op te zoek te gaan naar een andere baan!

#1 – Je krijgt meer energie van werk dat je leuk vindt

Voel je je vaak futloos? Grote kans dat dit ook te maken heeft met je werkzaamheden. Je kan te weinig energie halen uit je huidige werk. Denk dan eens aan een nieuwe uitdaging. Je krijgt meer energie van je nieuwe werk wanneer je kiest voor werk wat je aanspreekt. Je kan je energie kwijt in de werkzaamheden en krijgt een boost van de opdrachten die je krijgt. Hierdoor zul je niet meer futloos door het leven gaan. Dus vergeet die huidige baan en stap over naar een andere baan.

#2 – Je nieuwe baan past beter bij je privésituatie

Je ziet er tegenop om weer 1 of 2 uur te reizen naar je werk of te werken met onregelmatige werktijden. Simpelweg omdat je privésituatie is veranderd. Vroeger maakte het niet uit toen je nog geen gezin had, maar dit is nu veranderd. Je hebt een vrouw en kinderen en vindt het belangrijk om hier tijd mee door te brengen. Je wilt je kinderen alle aandacht geven en wilt ze zien opgroeien. Het is dan verstandig om een baan dichter bij huis te zoeken of misschien wel parttime te werken. Zo krijg je weer zin om naar het werk te gaan zonder dat dit ten koste gaat van de aandacht aan je gezin.

#3 – Je gaat weer met zin naar je werk toe

Dit klinkt cliché, maar dit is echt zo. Op dit moment ga je met tegenzin naar je werk toe en dat beïnvloedt jou als persoon ongemerkt. Wanneer je kiest voor werk waar echt je passie ligt, zul je met plezier naar je werk gaan. Al die slapeloze nachten zullen voorbij zijn en je geniet weer van het leven. Dat is ook wat waard.
Wil je diep in je hart ander werk, maar brengt dit stress met zich mee? Je zult soms bereid moeten zijn om iets aan salaris te moeten inleveren. Het moet natuurlijk ook niet zo zijn dat je financieel niet rond kan komen. Bedenk dit van te voren goed! Durf je niet goed over te stappen naar een andere baan of functie? Denk dan eens aan loopbaanbegeleiding! Hierbij krijg je goede langdurige begeleiding om te switchen van baan. Dus ben je ongelukkig met je huidige werk en wil je weer met zin naar het werk? Kies dan voor loopbaanbegeleiding.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *