Kokosolie (kokosvet) werd al 4000 jaar geleden gezien als wondermiddel! Toch is kokosolie in de westerse maatschappij nooit populair geweest. Gelukkig zit daar verandering in, want steeds meer mensen leren de voordelen kennen van kokosolie.
Als je nog niet overtuigd bent van de kracht van kokosolie, dan geef ik hier 12 redenen waarom je kokosolie dagelijks zou moeten gebruiken.

1. Kokosolie helpt tegen buikvet

Teveel buikvet vergroot het risico op westerse ziektes. Kokosolie is erg doeltreffend om buikvet te verbanden. Het pakt daarbij vooral de organen in je buikholte aan.

2. Kokosolie verhoogt de vetverbranding

Kokosolie verhoogt de vetverbranding, wanneer je elke dag een paar eetlepels kokosolie eet. Zeker op de lange duur kan dit leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies.

3. Kokosolie vermindert het hongergevoel

Daar de manier waarop vetzuren worden omgezet, komen ketoonlichaampjes vrij. Deze hebben een gunstige invloed op de eetlust.

4. Kokosolie werkt ontstekingsremmend

Bij het verteren van kokosolie wordt monolaurine gevormd. Deze stof heeft een ontstekingsremmende werking. Hiermee worden bacteriën, schimmels en virussen in het lichaam eerder aangepakt.

5. Kokosolie is gunstig voor diabetici

Kokosolie geeft net zoals koolhydraten snelle energie. Maar voor kokosolie is geen insuline nodig, waardoor de alvleesklier meer rust krijgt. Dit is erg gunstig voor mensen met diabetes type 2.

6. Kokosolie verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

Kokosolie laat meerdere positieve effecten zien die van belang zijn voor gezonde bloedvaten. Zo stijgt het “goede” (HDL) cholesterol en wordt het “slechte” (LDL) cholesterol minder schadelijk.

7. Kokosolie werkt leverbeschermend

Kokosolie wordt op een effectieve manier omgezet door de lever, waardoor de lever minder wordt belast. Hierdoor ontstaat ook minder snel leververvetting.

8. Kokosolie versterkt botten

Kokosolie draagt bij aan een betere opnamen van bepaalde micronutriënten, zoals magnesium en calcium. Hierdoor neemt het risico op botontkalking af. Ook heeft kokosolie een gunstige invloed op het gebit.

9. Kokosolie houdt de huid gezond

Kokosolie is een bewezen middel tegen een droge huid. Met name wordt het vocht- en vetgehalte van de huid gunstig beïnvloed. Kokosolie kan zelfs als milde zonnebrandcrème worden gebruikt.

10. Kokosolie vermindert epileptische aanvallen

Bij het eten van kokosolie worden ketoonlichaampjes gevormd. Hier hebben epileptische patiënten baat bij, omdat hierdoor minder glucose nodig is voor de hersenen.

11. Kokosolie werkt ondersteunend bij Alzheimer

Alzheimerpatiënten hebben moeite om glucose in de hersenen te gebruiken als energie. Dit probleem is niet aanwezig wanneer ketoonlichaampjes als energie worden ingezet.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *